Stort Show på studiet

På Tekstilformidleruddannnelsen er der på 3. semester et længere tværfagligt forløb, der afsluttes med et stort Show for en masse gæster. Temaet skifter og i år fik vi emnet ARKTIS, og skulle derfor designe og opsy et outfit ud fra det tema, der skulle bruges til Showet.

Her følger billeder fra min proces fra starten af forløbet med mine tekstile skitser og frem til selve Showet. Jeg kan tilføje at vi havde cirka 600 gæster, der var fordelt på to opvisninger og det var en rigtig stor positiv oplevelse.

Min Arktis inspiration tog udgangspunkt i kælvende isbjerge. Noget ukontrollabelt. Isflager der driver afsted. I stykker – kan vi reparere dig ? Følsomhed, is.

Dette har jeg brugt som fokus undervejs i min designproces og i skabelsen af mit outfit – en kjole.

Jeg har været optaget af tekstile overflader og strukturer. Jeg ville undersøge hvordan jeg via broderiteknikker kunne fortolke en overflade.

Via mine tekstile skitser har jeg blandet andet eksperimenteret med smocksyning og applikation, og derved fundet frem til mit udtryk.

I forsøg på at have fokus på det klimaaftryk jeg sætter, så indfarvede jeg kasseret sengetøj og har hovedsagligt brugt det til mine applikationer på kjolen. Jeg har dels brugt restfarve fra andre studerendes farvebade og dels ny farve.

Undervejs har jeg arbejdet i stout og forholdt mig til hvordan mine valgte farver skulle sættes sammen på min kjole.

Jeg valgte at bruge smocksyet tyl til at visualisere den brusende kraft, der opstår når et isbjerg kælver. For at arbejde yderligere med strukturer, så skal den iturevne tyl henlede tankerne på at noget er i stykker.

Min færdige kjole – lige inden Showet. (Fotograf: Lotte Ærsøe).

Nedenfor: video og mit outfit i aktion

Jeg kan afmontere tyl fra kjolen, og herefter kan den bruges som en almindelig kjole. Den består da af 100 % bomuld.

You may also like