Uldfrakke forløb på studiet

På studiet blev vi i februar stillet opgaven: designe og sy et stykke overtøj i uld med fuld foering. Temaet var Historie, Kultur og Mode.

Jeg har designet en praktisk overgangsfrakke, som jeg kan cykle i, da jeg cykler året rundt. Den har en asymmetrisk lukning, og mit fokus har været på kraven, der skal skærme mod vinden samt lommerne. Dem har jeg eksperimenteret med, da jeg ønskede at fremstille dem i forskellige størrelser. Jeg har en ting med lommer, og vil gerne lege med designet.

MIn inspiration kommer især fra besøg på Krigsmuseet hvor vi blev introduceret til historiske militær uniformer. Især de gamle havde en del spændende detaljer. Så selvom jeg foragter al krigsførelse, så er der en tekstilfaglig interesse i uniformerne.

Den er af 100 % uld, der er deadstock fra Ralph Lauren. Foer er 100 % viscose i tyk lækker kvalitet.

Jeg havde aldrig syet i uld før, så der var meget at lære undervejs. Det er dog bestemt ikke sidste gang.

Hvis du vil læse mere om design og se flere billeder fra processen, så tjek min Instagram @brugttilnyt

You may also like