Nederdel i eget design

Jeg har designet og syet en nederdel, der er inspireret af det stof med japansk print, som den er lavet i. Stoffet har lidt stive di sig, og jeg synes det inviterede til eksperimentering og leg. Da jeg samtidig tænkte på en japansk vifte, så har jeg forsøgt at genskabe den association i nederdelen ved at tilføje et ekstra stof på et af panelerne, der netop er formet som en vifte.

Jeg har gjort mig meget umage med denne nederdel, og finder tilfredsstillelse i at lave noget, der er pænt. Både udvendig og indvendig har jeg derfor forsøgt mig med (nogle af dem nye) teknikker: lynlås ned langs siden, indvendig foer, linning, oplægning med belægning og støttende stiksøm, fransk søm, indsnit og plisseringseffekt.

På billedet herover ses nederdelen indvendig med foer, der lige netop går ned over oplægningskanten.

Jeg har lavet et moodboard til nederdelen.

Snitmønstret har jeg fra et blad, og mønstret består af 4 paneler. Jeg har så selv tilføjet linning. Dette simple snitmønster giver rig mulighed for at kunne udfolde sig kreativt, synes jeg.

You may also like