Spisebord af gulvbrædder

I sommer lavede jeg mit eget spisebord ud af kasserede gulvbrædder. Jeg stod foran en flytning, og kunne tænke mig et slags plankebord, og synes godt om ideen med at lave et selv af kasserede gulvbrædder. At bruge noget træ, der havde en historie og som var godt til blot at blive kasseret. Jeg tog derfor i Den Grønne Hal på Christiania, der sælger både brugte og nye byggematerialer m.m. Her fandt jeg nogle fine brædder, som jeg fik skåret til derovre. Det viste sig at jeg havde valgt nogle fra renovationen af Botanisk Have (og tilstødende bygninger), og da jeg er pjattet med Botanisk Have, så var det da en fin historie til mit projekt.

Jeg sleb brædderne og malede dem efterfølgende med en transparent træmaling. Tilsidst fik de tre omgange med lak. Jeg fik hjælp til at banke brædderne sammen, det krævede en del kræfter. Under bordet har jeg monteret 3 tværlæggende mindre brædder, som en ekstra ting for at holde bordet samlet.

Her ser du mit fine bord, som jeg er meget glad for. Det passer fint sammen med mine skolestole. Man kan godt se at bordet er hjemmelavet, men det gør mig slet ikke noget.

You may also like